SOKOJ

Концерт ауторске музике Ивана Бркљачића под називом Чаролија дирки, биће одржан у Легату Славенски у уторак, 27. фебруара са почетком у 19 часова.

Дела за клавијатурне инструменте (клавир и чембало) из свих фаза уметничког рада Бркљачића, извешће реномирани изводјачи: пијанисти Владимир Глигорић, Наташа Митровић, Јелена Јовановић Петровић, клавирски дуо Јелена Дјајић Левајац и Олиовера радмановић као и Милан Поповић на чембалу.

Иван Бркљачић, редовни професор и продекан за наставу Факултета музичке уметности у Београду, компоновањем се бави у протекле три деценије. Студирао је композицију на Факултету музичке уметности, где је дипломирао 2001. године у класи проф. Срђана Хофмана, магистрирао 2005. у класи проф. Зорана Ерића и докторирао 2012. на тему Истар – циклус насцентних музичких карикатура за сценско извођење у позоришном декору, под менторством проф. Срђана Хофмана. Бркљачићеве композиције су део концертних репертоара у Београду и бројним градовима у Србији. Такође, Бркљачићеве композиције извођене су у седамнаест држава Европе, у Сједињеним Америчким Државама, Канади, Бразилу, Аргентини, Јапану, Хонг Конгу и Аустралији.

Улаз на концерт је слободан.