SOKOJ

Поштовани аутори, чланови Сокоја,

Управни одбор Сокоја је на седници дана 17. марта 2021. године донео Одлуку, у складу са Правилником о социјалним давањима, те је на тај начин омогућио трећу по реду исплату помоћи егзистенцијално угроженим ауторима.

Управни одбор је ову Одлуку донео сагледавајући општу ситуацију у Републици Србији услед пандемије корона вирусом COVID-19 и негативних ефеката посебно финансијске природе које пандемија има по ауторе, наше чланове, који су у датим околностима спречени да раде и зараде, а истовремено и повећаном потрошњом и издацима за основне намирнице , лекове и разна прописана и друга средства за борбу против овог вируса. Одлуку Управног одбора можете погледати у приложеном пдф документу.

Право на помоћ из Фонда , по основу егзистенцијалне угрожености, има члан који испуњава следеће услове:

Они чланови, који се налазе у овим категоријама, а имају потребу за овом фиксном помоћи у износу од 24.000,00 динара, потребно је да се обрате Стручној служби Сокоја, на маил адресу: pomoc.autorima@sokoj.rs или редовном поштом на адресу Сокој – Организација музичких аутора Србије, Београд, Мишарска 12-14, са децидираном молбом и пратећим доказима, као и изјавом да спадају у категорију чланова који имају право на помоћ, предвиђену Правилником.

По пријему молбе, у што краћем року и по хитном поступку, Стручна служба ће након провере да ли су достављени одговарајући докази и након провере испуњења осталих услова, ауторима који испуњавају услове извршити исплату овог износа, на рачун, који се води у евиденцији Сокоја.

sokojAsset 2

ТРЕЋА ИСПЛАТА ПОМОЋИ УГРОЖЕНИМ АУТОРИМА