SOKOJ

У петак, 5. априла обележен је Дан Сокоја на свечаности у башти ресторана Сокој.  Прослави поводом 74 године рада Организације музичких аутора Србије, присуствовали су чланови управљачких органа као и бројни гости и партнери. Међу гостима били су представници Министарства привреде, Завода за интелектуалну својину, Привредне коморе, ОФПС, ПИ, Удружења композитора Србије, бројних медијских кућа са којима Сокој успешно послује већ годинама. 

Присутнима су се обратили директор Сокоја, Дејан Манојловић као и председник Управног одбора, Никола Чутурило. Манојловић је истакао да је Организација музичких аутора Србије, протекле године одлично пословала и да је ушла у низ реконструкција, од реновирања зграде до новог информационог система. Никола Чутурило је рекао да му је жеља да за време његовог мандата, са осталим колегама, учини све што је неопходно да Сокој буде транспарентна и ефикасна организација за колективно остваривање права музичких аутора, која ради у корист свих својих чланова. Посебно је истакнут Фонд за културна давања из кога су финансирани бројни музички пројекти 2023.године. Минутом ћутања одата је почаст преминулим члановима oрганизације.

У музичком делу програма наступили су: квартет „Вондер Стрингс“, „Трио Владе Маричића“, Бора Дугић и „Белгрејд Блуз Бенд“.

Фото: Ненад Ђурђевић