SOKOJ

Ana & The Changes представљају концертни филм „Уживо у Грочанској чаршији“ настао током лета 2021. године, на којем је забележен наступ у оквиру Грочанских свечаности.

Редитељ филма је Немања Бабић, а као специјална гошћа на концерту свирала је флаутисткиња Милена Јанчурић. Продукцију концертног филма помогао је Сокој из Фонда за културна давања.

 „Овај снимак концерта доживљавам као својеврсни документ који смо забележили јер је концертни наступ у последње две године постао ретко и драгоцено искуство, малтене привилегија до које ретко долазимо као музичари. Захвална сам Грочанским свечаностима, бенду и екипи који који су нам сви заједно омогућили да сачувамо тај тренутак и пренесемо концертну атмосферу и кроз снимак. Упркос несвирању током 2020. године, аранжмани наших песама доживели су освежење захваљујући Милени Јанучурић са којом је право уживање наступати. Надам се да ћете уживати у концерту као што смо и ми,“ рекла је Ана Ћурчин.

Уз стандардну поставу – Ана Ћурчин – глас, гитара, усна хармоника, Горан Антовић – клавијатуре, Марко Цветковић – бас и Филип Мратинковић – бубан, као стандардна гошћа свирала је Милена Јанчурић (+1) – флаута. Репертоар су чиниле песме с оба албума – „Sketches of Belonging“ и „Differences“, уз две још необјављене песме –  „Shadow“ и „Abandoned“, као и „Ту“ која је неколико недеља касније добила награду Фондације Милан Младеновић за најбољу песма по мишљењу стручног жирија у 2021. години. На самом концерту изведено је још десетак песама, а ово је само избор који вам представљамо као есенцију наступа Ana & The Changes

Фото: Ивана Марјановић
sokojAsset 2

КОНЦЕРТНИ ФИЛМ „УЖИВО У ГРОЧАНСКОЈ ЧАРШИЈИ“

КОНЦЕРТНИ ФИЛМ „УЖИВО У ГРОЧАНСКОЈ ЧАРШИЈИ“