Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Успешно реализована трећа једнократна исплата помоћи од 24.000 динара егзистенцијално угроженим музичким ауторима, члановима Сокоја. Одобрени и нови попусти за кориснике музике.

Управни одбор Сокоја – Организације музичких аутора Србије, донео је Одлуку о трећој по реду једнократној исплати помоћи у износу од 24.000. динара егзистенцијално угроженим ауторима, члановима Сокоја која је у претходне две недеље успешно реализована, на задовољство многобројних аутора који су нам се јавили да су помоћ примили.

Музички сектор један је од најугроженијих обзиром да су музички аутори спречени да раде и зараде а Сокој је многима једини извор прихода у протеклих годину дана.

Подсетимо , Управи одбор Сокоја је још у априлу месецу 2020.године с озбиром на увођење ванредног стања, сагледавајући општу ситуацију изазвану пандемијом вируса KОВИД 19,  реаговао хитном изменом свог правилника о социјалним давањима и тиме отворио могућност да се исплати једнократна помоћ најугроженијим ауторима музике.

Као што је свима познато, пандемија вируса KОВИД19 променила је у потпуности стварност и пословно окружење свих делатности у протеклих годину дана.

Одлуком Управног одбора,  корисницима  за март месец за јавно саопставање

 ( континуално коришћење), одобрен је попуст од 75 % на обрачун ауторске накнаде за категорије као што су угоститељски објекти, дечије играонице, кладионице ; попуст у висини од 50% одобрен је тржним центрима, док је категорији корисника непрехрамбених трговина , фитнес програмима и теретанама одобрен попуст у висини од 25%. 

Корисницима по основу јавног извођења у угоститељским објектима не фактурише се ауторска накнада за март 2021. године и то за следеће врсте објеката: дискотеке, клубови, барови, сплавови и други слични објекти, ресторани, кафане, кафићи и слични објекти .

Стручна служба Сокоја као и свих претходних месеци пратиће и даље ситуацију на дневном нивоу и своје кориснике редовно обавештавати о месечним попустима, док корисницима који су обавестили Сокој да нису радили,  неће бити фактурисана ауторска накнада.

sokojAsset 2

СОКОЈ ИСПЛАТИО ТРЕЋУ ПОМОЋ УГРОЖЕНИМ АУТОРИМА