Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Београдска музичарка Ана Ћурчин је годинама компоновала музику за позориште, филм, видео игре, рекламе. Избор музичких опуса представља на свом првом албуму примењене музике “Сцене”, који је доступан на свим дигиталним стриминг платформама. Снимање и продукцију овог албума помогао је Сокој.

Ретко се дешава да се уметник потпуно “открије” пред својом публиком, а “Сцене” су управо то – улазак у интимни свет Ане Ћурчин, њене снове и инспирацију.

На албуму “Сцене” Ана пева на српском, енглеском, руском и шпанском језику, свира гитару и клавир, компонује и продуцира и представља се као комплетна ауторка музике која комбинује жанрове и осећања. Заступљене су композиције које је компоновала за позоришне представе “Сведобро”, “Кири и Клодел” и “Ја често сањам револуцију”, документарне филмове “Завештање” и ” Las Distancias “, видео игру ” Golfclub: Wasteland “, серијал „Клавирско небо“, телевизијске рекламе, као и композиције које су настале у склопу сарадње са Ансамблом „Коло“.

Посебан куриозитет везан је за бандцамп издање, на којем се налазе две бонус песме: два демо снимка песама које су настале за представу “Црвена љубав” А. Колонтај у режији Олге Димитријевић.

Најстарија песма на “Сценама” настала је 2013. године и то је вињета “Dreams” – сарадња Ане и Немање Мосуровића, а најновија је из 2020, “Кошута” коју су Ана и флаутисткиња Милена Јанчурић компоновале за “Клавирско небо #3”. На албуму се налазе и два традиционала, “Ластавице, ласто” – сарадња с Ансамблом „Коло“ и прекрасна песма “Ој, Савице” коју је Ана отпевала за документарни филм “Завештање”.

Мастеринг албума урадио је Горан Антовић, а дизајн омота дело је младе уметнице Ене Јевтић.

Ана Ћурчин је до сада објавила два студијска албума “ Sketches of Belonging“ (2016) и

“ Differences ” (2019).

У наставку су  линкови дигиталних стриминг платформи на којима је албум “Сцене” доступан за слушање.

agregat linkova: https://album.link/vSJGCNtXTxTQQ
bandcamp: https://anacurcin.bandcamp.com/album/scene
YT plejlista: https://www.youtube.com/playlist?list=PLK8eOOdYqN16WNVe0yY4ulEaez4at6O6B
Spotify: https://open.spotify.com/album/6svjcDnKPz59JSHikPjajH?si=KVg537x_SMWqFiAhZa0ElQ
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/183556292

Фото: Данило Мијатовић, Ена Јевтић

sokojAsset 2

“СЦЕНЕ” – АНА ЋУРЧИН ИЗДАЛА ПРВИ АЛБУМ ПРИМЕЊЕНЕ МУЗИКЕ

“СЦЕНЕ” – АНА ЋУРЧИН ИЗДАЛА ПРВИ АЛБУМ ПРИМЕЊЕНЕ МУЗИКЕ