SOKOJ

У уторак, 21. јуна 2022. Године, у Свечаној сали Удружења композитора Србије, од 14 часова одржаће се ревија инструменталне музике Удружења композитора Србије РИМУС 2022.

 Учесници програма су:

Раде Радивојевић, председник Удружења композитора Србије

Драгољуб Драган Илић, члан Програмског савета РИМУС-а

Владимир Граић,  руководилац службе ПГП РТС-а

О нумерама говоре  студенткиње и студенти докторских и мастер студија са различитих одсека Факултета музичке уметности који прате курс Популарна музика, а које је окупила др Биљана Лековић, доцент на Катедри за музикологију: Марија Капларевић, Ана Мијаиловић, Марија Милтојевић, Јелена Младеновски, Милан Недељковић, Лазар Остојић, Стефан Савић , Сара Савовић

Програм:

Васил Хаџиманов – Morning Colors

Владан Вучковић Паја – Моћ говора

Слободан Марковић – Пролећа Алдебарана

 Александра Сара Милутиновић – Beautiful Mess

Огњан Оги Радивојевић – Поподневни танго

Душан Алагић – Дорћолска игра

Рамбо Амадеус – Simfo ex machina

Катарина Пејак – Између

Душан Дуда Безуха – Сећања

Александар Саша Локнер – Кругови 99–22

Драгомир Миленковић Јога – Врачар

***

Удружење композитора Србије – Секција композитора џез и забавне музике, осмислила је фестивал инструменталне музике ревијалног типа на коме би наши аутори могли да прикажу своје стваралаштво кроз „песме без речи“, будући да у нашој средини не постоји манифестација овог типа.  Циљ Фестивала јесте подршка и подстицај ауторима да стварају инструменталну музику, која је у данашње време потпуно запостављена у популарној музици.  Дела писана специјално за ову прилику, која нису жанровски ограничена, изабрао је Програмски савет РИМУС-а у саставу: композитори Раде Радивојевић, Владимир Граић и Драгољуб Драган Илић.

Пројекат је подржан средствима Сокојевог Фонда за културна давања а ПГП РТС издаје компакт диск са фестивалским композицијама.

 

sokojAsset 2

РИМУС 2022.

КОНКУРС ЗА СЛАЊЕ ПАРТИТУРА – 32. МЕЂУНАРОДНА ТРИБИНА КОМПОЗИТОРА