Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Девето издање фестивала Београдске Уметничке Нове Територије – БУНТ, почиње у недељу и биће посвећено делима српских композитора, младим извођачима, неуобичајеним концертним програмима и инклузивном учешћу особа са посебним потребама, саопштили су организатори.

Програми фестивала одвијаће се на Коларцу, у легату Јосипа Славенског, дворани АКУД “Лола” и у Етнографском музеју. На отварању, у дворани АКУД Лола, 21. новембра наступа виолинисткиња Марија Шпенглер Марковић, која ће извести три соло сонате Јохана Себастијана Баха.

Наредног дана, 22. новембра,  БУНТ ће бити одржан у Легату Славенски . На програму је двоструки пијанистички реситал који започиње Иван Башић, лауреат управо завршеног такмичења у Риму, а затим Дејан Синадиновић са избором дела српских композитора. Наступ ће те вечери бити завршен ређе извођеним аријама Рихарда Вагнера са сопраном Катарином Јовановић.

У истом простору, млади уметници, Немања Егерић (клавир) и Ангелина Николић (флаута), наступиће 16. децембра са делима музике 20. века.

У оквиру деветог издања БУНТ-а биће одржана и промоција књига “Живот без компромиса за уметност и мир Јелена Шантић, есеји, записи, коментари” и “Време протеста, борба за културу, бунт и нежне животне приче” Миодрага Игњатовића.

Биће представљен и дупли ЦД ” Passion & Devotion” ” у издању Метрополиса, на којем се налази 16 композиција српских аутора за флауту у извођењу Љубише Јовановића.

Фестивал БУНТ је подржао Сокој из Фонда за културна давања.

sokojAsset 2

ПОЧИЊЕ 9.БУНТ

ПОЧИЊЕ 9.БУНТ