Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

На Скупштини која је одржана електронским путем, због епидемије корона вируса и у чијем је раду и одлучивању учествовао и Сокој, поред измене Статута ове организације и промене председника, као и избора нових потпредседника, донето је и више других важних одлука везаних за рад ове организације, али и Организација чланица, међу којима је и Сокој.

Нови председник Међународне конфедерације друштава аутора и композитора CISAC је Бјорн Улвеас, легендарни музичар, оснивач и коаутор песама групе АББА. На челу удружења, наследио је Жан Мишел Жара који је водио ову организацију пуних седам година.

Улвеас, који иза себе има више од 150 хитова с групом АББА и другим извођачима, један је од најгласнијих заговорника права аутора и креативаца као и велики познавалац система колективне заштите ауторских права и музичке индустрије уопште. Његова мисија на челу CISAC-а биће осигуравање боље правне заштите и борба за праведнију расподелу хонорара, као и побољшавање услова рада за музичке, филмске, визуалне, позоришне и друге креативце.

– Као председник CISAC-а, радујем се што ћу имати прилику да помогнем новој генерацији креативаца. Наше удружење ужива значајан међународни углед и страствено верујем у нашу мисију осигуравања бољих и поштенијих услова за ауторе. Верујем и како доступне технологије можемо још боље да искористимо за бољу зараду аутора и праведнију расподелу износа – изјавио је Улвеас приликом ступања на дужност.

sokojAsset 2

ОДРЖАНА СКУПШТИНА CISAC