Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Удружење композитора Србије објавило је имена добитника награде која се додељује под покровитељством Сокоја. Награда Павле Стефановић за музичку есејистику и критику за 2019. годину  додељена је музикологу проф. др Тијани Поповић Млађеновић, за критички есеј „Списак бр. 2 за симфонијски оркестар /Слике хаоса VI Зорана Ерића”, јавно изложен у Сали Удружења композитора Србије 17. априла 2019. и објављен исте године у зборнику Трибине Нови звучни простори, у издању Центра за музичку акцију и РТС издаваштва.

Друга награда коју, такође, додељује Удружење композитора Србије, посвећена  промоцији српске музике у земљи и иностранству, носи име проф. Александра Павловића, за 2019. годину припала  је акордеонисти проф. мр Владимиру Благојевићу. Жири је такође одлучио да Захвалницу за дугогодишњи допринос промоцији савремене српске музике додели мр Стани Крстајић, флаутисткињи и Сокоју – Oрганизацији музичких аутора Србије. Честитамо добитницима и захваљујемо колегама из УКС као и члановима жирија на додељеном признању. Из образложења жирија издвајамо:

Захвалница за дугогодишњи допринос промоцији савремене српске музике додељена је и Сокоју, организацији музичких аутора Србије, најзначајнијој институцији у том домену. Кроз Фонд за културна давања, Сокој не подржава само рад и напоре УКС-а у организацији Међународне трибине композитора и у многим другим разгранатим активностима, већ даје подстрек свим музичарима који на разне начине – кроз концерте, компакт дискове, предавања, семинаре и разна издања – промовишу српску музику. Биле би потребне странице и странице да би се навели сви пројекти које је Сокој подржао и помогао, па иза ове Захвалнице стоје сви они музичари којима је,

управо кроз ту помоћ, омогућено да презентирају дела наших аутора.

Фото: УКС промо; Марко Ђоковић

sokojAsset 2

НАГРАДЕ УДРУЖЕЊА КОМПОЗИТОРА СРБИЈЕ