Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Концерт под називом Kомпозиције за флауту српских композитора на којем ће наступити флаутиста Александар Ружичић и пијанисткиња Теа Димитријевић биће одржан у галерији Артгет Културног центра Београда у понедељак, 8. фебруара са почетком у 20 часова.

На програму концерта, који је подржан из Фонда за културна давања Сокоја,  биће изведена одабрана дела Милоја  Милојевића,Енрика Јосифа, Милане Стојадиновић Милић, Љубице Марић, Милоша Петровића као и Драшка Аџића.

Флаутиста Александар Ружичић школовао се на београдском Факултету музичке уметности. Активан је као музичар у различитим камерним и  бројним симфонијским оркестрима у земљи. Тренутно ради као виши уметнички сарадник на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу где је и шеф Катедре за дувачке инструменте.

Пијанисткиња Теа Димитријевић је студије клавира, чембала као и камерне музике завршила у Београду. Као солиста и камерни музичар одржала је велики број концерата у земљи и иностранству. Ангажована је као ванредни професор на Катедри за камерну музику ФМУ у Београду. Аутор је и водитељ емисије “Сусретања”, “Иза виолинског кључа” и музички уредник Првог програма Радио Београда.

Број места за публику у Галерији Артгет је ограничен на 20. Пријављивање и резервација места  је обавезно позивом на број 011/2622-058 до дана концерта у 12 сати или док се места не попуне.

Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на Јутујуб каналу Културног центра Београда и доступан свима који нису успели да присуствују догађају.

sokojAsset 2

KОМПОЗИЦИЈЕ ЗА ФЛАУТУ СРПСКИХ КОМПОЗИТОРА

KОМПОЗИЦИЈЕ ЗА ФЛАУТУ СРПСКИХ КОМПОЗИТОРА