Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Jazz Crawl је фестивал са специфичним концептом кретања извођача и публике од места до места дешавања, који се већ шесту годину заредом одржава у Београду поводом Међународног дана џеза 30. априла. Фестивал је вођен од стране професионалних џез музичара окупљених у удружење ,,Београдски џез сервис’’, који су селектори и организатори програма.

На досадашњим издањима Jazz Crawl фестивала наступали су најеминентнији извођачи домаће џез сцене (Милош Крстић, Горан Грбић, Александар Јаћимовић, Max Kochetov, Јелена Јововић, Љубиша Паунић, Марко Ђорђевић и многи други.) Jazz Crawl је 2019. године, поред домаћих уметника, угостио италијанску певачицу Annu Lauvergnac, као и два музичара из Словеније, чланове љубљанског Big Band-а, Матијажа Микулетића и Роберта Клема.

Иако пето издање фестивала (2020.) није одржано због ванредне ситуације у вези са корона вирусом, ове године организатори су одлучили да догађај буде онлајн. Првобитне идеје о непосредном контакту са публиком и интимном клупском окружењу ће неминовно морати да доживе другачију интерпретацију. Камерни карактер фестивала ће бити задржан посредством живих наступа најеминентнијих српских џез музичара, који ће бити специјално за ову прилику снимљени у њиховим кућним студијима и емитовани у оквиру живог програма на Facebook страници и YouTube каналу Београдског џез сервиса.

Учествују: Милош Крстић , Олег Киријев, Александар Јаимовић, Пеђа Милутиновић, Иван Радивојевић, Милан Николић, Вељко Вујчић, Макс Кочетов, Милован Пауновић, Урош Стаменковић, Драган Ћалина , Бранко Марковић, Лука Игњатовић, Борис Шаиновић, Драган Миловановић, итд.

Jazz Crawl 2021 је подржан средствима Сокојевог Фонда за културна давања.

Време одржавања је петак 30. април 2021. у 20 часова.

Program je besplatan i dostupan svima na linkovima:

sokojAsset 2

JAZZ CRAWL ФЕСТИВАЛ

JAZZ CRAWL ФЕСТИВАЛ