Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Са великим жаљењем примили смо вест да је преминуо истакнути уметник Зафир Хаџиманов у 77. години услед последица корона вируса.

Хаџиманов је био кантаутор, звезда југословенске шансоне, певач , композитор, филмски глумац, песник и прозни писац. Снимио је велики број албума и одиграо главне улоге у неколико мјузикла. Објавио је шест књига поезије, две књиге прозе и три књиге музике за децу.

Рођен је 1943. године у Кавадарцима у Македонији. Гимназију и музичку школу завршио је у Скопљу, где је почео да се бави музиком и позориштем.

Факултет драмских уметности у Београду завршио је 1967. године,  а док је студирао, наступао је као певач забавне музике и снимио своје прве две плоче на којима је и аутор текстова.

Учествовао је на бројним музичким фестивалима, 1965.године на фестивалу у Опатији, освојио је прво место са песмом Зашто долазиш само с кишом. Четити године касније, на истом фестивалу је извео познати евергрин Био је мај.

Као певач наступао је и у иностранству, посебно у Совјетском савезу. Паралелно је снимао и ТВ шоу-програме.

Упоредо са певачком, радио је и на глумачкој каријери, између осталих,  играо у филмовима Жике Митровића Нож и Трајчета Попова Македонска крвава свадба.

Наступао је и на многим позоришним сценама, а имао је прилику да са великим успехом  игра и у Форум театру у Бостону.

Изражавамо најдубље саучешће породици, пријатељима и сарадницима у име свих чланова Сокоја.

Фотографија: А. Анђић
sokojAsset 2

ИН МЕМОРИАМ ЗАФИР ХАЏИМАНОВ ( 1943-2021)

ИН МЕМОРИАМ ЗАФИР ХАЏИМАНОВ ( 1943-2021)

Beograd 16.07.2010. Kompozitor Zafir Hadzimanov foto Aleksandar Andjic