SOKOJ

Светозар Саша Ковачевић , српски композитор и редовни професор Академије уметности у Новом Саду, оргуљаш и кантор Реформатско – хришћанске цркве преминуо је у 72. години.

Његов композиторски опус обухвата више од 300 композиција духовне музике, соло песме, инструменталне и сценске музике, камерне и симфонијске музике. Стручни консултант је Књиге о оргуљама у Војводини аутора Ђерђа Мандића у заједничком издању Агапе доо Нови Сад и Завода за културу Војводине 2005. Рецезент је Музичког лексикона српско/енглески и енглеско/српски, у издању Језикословца у Београду 2006.

За свој рад добио је бројна признања. Светозар Ковачевић је добитник III награде на фестивалу нових композиција за оркестар хармоника (1973), награде за сценску музику у представи “Паткица Жуткица” на 28. Фестивалу луткарских позоришта у Новом Саду (1995). Интернационални биографски центар (IBC) из Кембриџа 2005. га је уврстио у своју публикацију 2000 Outstanding Intellectuals of the 21st Century, а 2010. IBC му је за дело Missa Oecumenica доделио диплому и сребрну медаљу за достигнућа на пољу музике.

У име чланова Сокоја упућујемо искрено саучешће породици, пријатељима и сарадницима.

sokojAsset 2

IN MEMORIAM СВЕТОЗАР САША КОВАЧЕВИЋ

IN MEMORIAM СВЕТОЗАР САША КОВАЧЕВИЋ