SOKOJ

Седмо издање фестивала музичког документраног филма Dok’n’Ritam одржава се до 17. јуна у Дому културе “Студентски град” на Новом Београду (ДКСГ). Овогодишњи слоган фестивала је Password: КоординатеАнтиратне#.

Сандра Ранчић, оснивачица и арт директорка фестивала објаснила је да овогодишњи фестивал има посебан мото који је у директној вези са тренутком у ком се фестивал одвија.

“Над планетом исцрпљеном пандемијом, надвила се страшна сенка: у једном њеном делу траје ратни сукоб чије су последице увелико видљиве, а неизвесност блиске будућности чини нас уплашеним и неповерљивим. Огроман значај уметности, посебно музичке и филмске, у претходним драматичним цивилизацијским периодима јесте историјска чињеница, о којој се стално изнова говори и која се стално изнова истражује”, истакла је Ранчић.

Фестивал је отворио филм “Лоран Гарнијер: Поверљиво” који прати каријеру једног од најпознатијиих светских диџејева. А истог дана, у 18 часова у Малој сали ДКСГ приказан је филм “The Frajle: Песмом да славимо” о трочланом женском бенду из Новог Сада.

Поред богатог програма овогодишње специјалне пројекције посвећене су “краљу ромске музике” Шабану Бајрамовићу, а други је филм о Томи Здравковићу, чије име је синоним за непоновљиву појаву на музичкој сцени у региону.

На затварању фестивала одржаће се два концерта : Специал Аппеаранце Special Appearance : Mysterious Surprise Guest as Himself, односно, наступ госта изненађења, а затим следи наступ групе С.Т.Р.А.Х. Концерти ће бити одржани након свечаног затварања и додела награда жирија и публике 17. јуна од 21 час.

sokojAsset 2

DOK’N’RITAM У ДОМУ КУЛТУРЕ “СТУДЕНТСКИ ГРАД”

DOK’N’RITAM У ДОМУ КУЛТУРЕ “СТУДЕНТСКИ ГРАД”