Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

У просторијама Удружења композитора Србије у Београду, Момчилу Бајагићу Бајаги  уручена је награда “Дарко Краљић” за музичко стваралаштво – животно дело у домену популарне музике за 2019. годину . Награду је  уручио Срђан Марјановић председник Секције композитора џез и забавне музике УКС.

Бајагић се захвалио свима на, како је рекао, најзначајнијој награди коју је добио у каријери.

“Изузетна ми је част што сам у прилици да говорим о награди која носи име нашег најзначајнијег композитора забавне музике. Моја дугогодишња каријера обележена је вредним признањем”, казао је популарни Бајага.

Новинар и публициста  Петар Пеца Поповић говорио  је у свом стилу о подударностима у животима и каријерама Краљића и Бајагића и нагласио да је  ово “највећа професионална музичка награда у Србији”.Такође је, говорећи о Бајаги, напоменуо да “од када Београд  постоји, нико није направио више песама о њему, и нико га није волео на тај начин”.

Владимир Граић, директор ПГП РТС, напоменуо је да, четврту годину заредом, признање одлази у праве руке  а у обраћању Бајаги рекао :

“Ова награда је потврда твоје досадашње каријере. Она је 40 и нешто година дуга, али ја те доживљавам као да си на почетку. Од тебе очекујемо још много хитова, и да уз њих и играмо и плачемо. То смо навикли да добијемо од тебе”.

Бајага је, заједно са колегом из бенда, Сашом Локнером који га је пратио на клавиру почастио присутне непролазним баладама “Од када тебе волим”, “Змај од ноћаја” и “Зажмури”,  а затим је на видео-биму приказан део једног од четири концерта које су Бајага и “Инструктори” одржали крајем прошле године, са хором и оркестром у београдском Сава центру.

 

Стручни жири у саставу Радослав Граић, председник и композитори Војкан Борисављевић, Зоран Лесендрић, Срђан Марјановић и Александра Милутиновић једногласно је донео одлуку о додели награде Бајаги који се на тај начин придружио претходним добитницима традиционалне награде – Корнелију Ковачу, Војкану Борисављевићу и Зорану Симјановићу.

Свечаност је одржана у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, уз сведен број гостију и максимално поштовање прописаних мера.

sokojAsset 2

БАЈАГИ УРУЧЕНА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО УДРУЖЕЊА КОМПОЗИТОРА СРБИЈЕ