SOKOJ

Фестивал Исидори у част биће одржан  25. и 26. септембра у Коларчевој задужбини. Фестивал обухвата представљање књиге интервјуа и ауторских текстова композиторке јединственог музичког језика као и извођење њених дела, на две концертне вечери.

Првог дана фестивала биће представљена књига интервјуа и ауторских текстова Исидоре Жебељан “Док слушамо музику, садашњост је вечна” (Академска књига, Нови Сад). На промоцији ће говорити Аница Добра, Владислава Гордић Петковић, Бора Бабић и Борислав Чичовачки.Промоција ће бити пдржана у Музичкој галерији са поћетком у 18 часова.

У вечерњем програму, у суботу од 20 часова, биће одржан концерт солистичке и камерне музике под називом “Исидора интимно“. Програм обухвата дела која ће бити први пут изведена у Србији, између осталих и једина њена композиција за гитару из 1999, која је посвећена сину Петру.

Другог, завшног дана фестивала у недељу, 26. септембра, од 20 часова је концерт под називом “Исидора моћно” у оквиру којег ће бити изведена и њена последња довршена композиција “Гајдашки витраж” као омаж банатским пејзажима, банатској музици и њеном детињству. 

Дводневни фестивал у знак сећања на јединствену српску композиторку подржао је Сокој из Фонда за културна давања и Секретаријат за културу Града Београда.

Улазнице су у продаји на билетармици Коларчеве задужбине.

sokojAsset 2

ФЕСТИВАЛ ИСИДОРИ У ЧАСТ

ФЕСТИВАЛ ИСИДОРИ У ЧАСТ