SOKOJ

Током  2020. године било је планирано извођење Вујићевог гудачког квартета, у години када је обележавано 75 година од смрти Беле Бартока, и исто толико од рођења композитора  Александра С. Вујића. Изузетно ценећи  Бартоково стваралаштво, Александар Вујић је 1980. године написао гудачки квартет под називом Сећање на Бартока. Прво извођење овог дела  је било у Будимпешти у свечаној сали ВИГАДО. Извођачи  Павел Верњиков, Маја Јокановић,  виолине, Мики Радовић, виола, Павел Шимчек, виолончело, окупили су се само да би извели ову композицију.

Гудачки квартет Београдске филхармоније , у среду 31. марта премијерно ће извести ову композицију у Београду. Концерт ће бити одржан у сали Београдске филхармоније са почетком у 19 часова. Поред Вујићевог квартета на програму је и Гудачки квартет у Ге дуру В.А. Моцарта

фотографија: Paul Watkins

Гудачки квартет Београдске филхармонује чине вилинисти Јелена Драгнић, Владан Лончар, Борис Брезовац, виола и Александар Латковић, виолончело.  Од 2011. године делују унутар оркестра као посебан мали ансамбл, који је одржао бројне концерте  у земљи и иностранству. Квартет се усавршавао код Еберхарта Фелца (Висока школа за музику Ханс Ајслер, Берлин), код виолинисте Волфганга Редика (Бечки клависки трио) и виолисте Вилијама Колмана (Кус Квартет)

Концерт је подржан из Фонда за културна давања Сокоја.

Фотографија: Ивана Брезовац
sokojAsset 2

СЕЋАЊЕ НА БАРТОКА

СЕЋАЊЕ НА БАРТОКА