SOKOJ

Под овим насловом управо је објављена, од стране Службеног гласника, најновија књига Владимира Марића, као нов значајан допринос правној литератури, која се бави ауторским правом и интелектуалном својином.

Написана тако да се питко чита, не само од читалаца који се баве овом материјом, већ и од стране шире заинтересоване публике, са јасно и систематски распоређеном грађом, те сликовитим примерима из домаће и иностране судске праксе, ова књига представља изузетно важну коцкицу у мозаику нашег разумевања ауторства, ауторског дела као и његовог посебно важног, односно пресудно битног елемента: оригиналности.

Аутор Владимир Марић није непознат као аутор научних радова, па је тако аутор три књиге, као и већег броја стручних чланака из области жигова и ауторског права. Kао високо школовани правник, магистрирао је на Правном факултету у Београду, али и на Правном факултету Универзитета у Торину (Италија). Имао је и значајну универзитетску каријеру, као наставник на Правном факултету Универзитета Унион, те предавач на Правном факултету Универзитета у Београду. Од 1998. године запослен је у Заводу за интелектуалну својину, у коме прелази пут од приправника, до директора ове важне институције, на које место је изабран 31. јануара 2018. године.

Искрено препоручујемо ово интересантно штиво свим нашим члановима, али и осталим заинтересованим читаоцима које ова тематика занима.

sokojAsset 2

„ОРИГИНАЛНОСТ АУТОРСKОГ ДЕЛА“ КЊИГА ВЛАДИМИРА МАРИЋА

„ОРИГИНАЛНОСТ АУТОРСKОГ ДЕЛА“ КЊИГА ВЛАДИМИРА МАРИЋА