SOKOJ

Нови компакт диск Сњежане Павићевић (пиколо флаута) под називом  „Perspecctives” недавно је објављен у издању Metropolis Music.

Овим пројектом, који је подржан из Фонда за културна давања Сокоја, покренуто је интересовање домаћих композитора, који су препознали изузетне изражајне могућности пиколо флауте као солистичког инструмента, па су тако у последњих пар година настала прва дела, у историји музике код нас, посвећена пиколо флаути. Изузетак је Коњовићева Сатирова свирала, првобитно написана за соло флауту, коју је Сњежана Павићевић аранжирала за пиколо флауту верујући да звук и изражајност овог инструмента могу још верније да прикажу карактер дела.

У сарадњи са Маријом Васић (пиколо флаута) и Вањом Шћепановићем (клавир), Сњежана на свом другом албуму доноси  седам композиција домаћих и регионалних композитора писаних за соло пиколо као и за пиколо и клавир.

На албуму се налазе дела  П.Коњовића, И.Бркљачића, И. Божичевића, Ј.Стефановић, Д.Јовановић, И. Јевтића као и Д.Мастикоса  Издање „Perspecctives” је доступно и на свим већим дигиталним платформама.

https://bfan.link/perspecctives

sokojAsset 2

НОВИ ЦД PERSPECCTIVES

НОВИ ЦД  PERSPECCTIVES