SOKOJ

Ауторски концерт Ане Крстајић и Југа Марковића, младих и успешних композитора који своје каријере граде у земљи и иностранству биће емитован на Youtube каналу организације Културни елемент.

У понедељак 11. јануара са почетком у 20 часова можете погледати презентацију њихове музике која је замишљена као комуникација покрета и звука.

Извођачи на сцени су музичари Јасмина Раковић и Ана Крстајић за клавиром као и плесачи  Мила Стијак, Катарина Бућић, Бранко Митровић И Јакша Филиповац.

Пројекат је подржан из Фонда за културна давања Сокоја.

Запратите канал Културног елемнта на следећем линку

Ана Крстајић је вишеструко награђивана композиторка, која је дипломирала и магистрирала  на Факултету музичке уметности у Београду као и на Беркли колеџу за музику у Бостону.

Ана компонује концертну, примењену музику и активно наступа и као извођач – пијаниста. Амбасадор је платформе “Србија ствара”, а њена музика извођена је широм света.

После студија композиције на Факултету музичке уметности у Београду, Југ Марковић се усавршавао на мајсторским курсевима код реномираних музичара а поред студија композиције, завршио је и студије археологије у Београду.

Његое композиције  су извођене на значајним фестивалима – „Музички дани“ у Донауешингену, Немачка и фестивалу у Екс-ан-Провансу, Француска. Добитник је више признања, међу којима се издваја прва награда за младог композитора на Првом међународном конкурсу „Нова класика“ Московског конзерваторијума Чајковски у новембру прошле године као и награде Стеван Мокрањац за 2019. годину коју додељује Удружење композитора Србије.

Тренутно је један од одабраних композитора фестивала у Екс-ан-Провансу и Камерног хора Ирске.

sokojAsset 2

КУЛТУРНИ ЕЛЕМЕНТ ПРЕДСТАВЉА МЛАДЕ КОМПОЗИТОРЕ

КУЛТУРНИ ЕЛЕМЕНТ ПРЕДСТАВЉА МЛАДЕ КОМПОЗИТОРЕ