SOKOJ

Са великим жаљењем примили смо вест да је наш драги колега, Миша Алексић , преминуо у  својој 67. години  од последица корона вируса.

Мирослав Миша Алексић је био басиста групе  “Рибља чорба “  али и текстописац и продуцент на албумима једног од најпопуларнијих рок бендова на овим просторима.

Током каријере, такође, је писао песме и продуцирао албуме за бројне друге извођаче и бендове.

Каријеру је започео 1970. године у бенду „Ројали“ као бас гитариста и певач. Група је те године освојила друго место на такмичењу „Вече уз радио“ у организацији уредника емисије Радио Београда.

Наредне године отишао је у САД где је дипломирао на вишој школи у Пајксвилу у Мериленду. По повратку у Југославију и под утицајем британских великана рока  Дип Парпла и Лед цепелина , Миша је формирао групу СОС са Драганом Штуловићем, Драганом Тасићем и Стеваном Стевановићем.

Након више промена поставе, у бенд су дошли Рајко Којић и Вицко Милатовић. Са њима је Алексић 1978. године направио „Рибљу чорбу“ са некадашњим певачем бенда „Рани мраз“ Бориславом Бором Ђорђевићем.

Миша је био Председник Управног одбора Удружења музичара џез, забавне и рок музике Србије, члан Скупштине Сокоја као и члан УО Агенције за остваривање права интерпретатора ПИ.

Искрено саучешће његовој породици ,пријатељима и сарадницима у име свих чланова Сокоја.

sokojAsset 2

ИН МЕМОРИАМ МИША АЛЕКСИЋ (1953-2020)

ИН МЕМОРИАМ МИША АЛЕКСИЋ (1953-2020)