SOKOJ

У Београду је, у петак 17. септембра, после дуге и тешке болести, преминуо, наш члан, Милан Миња Субота. Рођен  је у Сарајеву 1938. године али је највећи део свог живота провео у Београду где је завршио Електротехнички факултет.

Као композитор, написао је многе композиције забавне музике и шансона као и велики број песама за децу. Као вокални солиста, плоче је снимао у Југославији и Русији.

Био је и члан групе Оне и они са Далиборком Стојшић, Жарко Данчуом (Боба Стефановић) и Лидијом Кодрич.

Као композитор музике за децу, оставио је велики траг у дечјој музичкој литератури песмама које је писао на стихове наших најистакнутијих песника . Уз његове песме „Деца су украс света“, „Ишли смо у Африку“, „Рекао сам брези и тополи“, „Телефонијада“, „Поврћијада“, „Коло“, „Разболе се лисица“ одрастале су бројне генерације.

Компоновао је и циклус песама „Још нам само але фале“ на стихове Љубивоја Ршумовића. Аутор је и водитељ серије „Музички тобоган“ која је емитована осамнаест година и представља рекордну серију по гледаности и популарности на нашем телевизијском програму. Захваљујући тој серији наши најпознатији композитори компоновали су на стихове песника за децу преко сто педесет композиција, од којих су многе постале дечји евергрини.

Изражавамо најдубље саучешће породици, пријатељима и сарадницима у име свих чланова Сокоја.

Фото: Дечији Културни Центар
sokojAsset 2

ИН МЕМОРИАМ ИЛАН МИЊА СУБОТА

ИН МЕМОРИАМ ИЛАН МИЊА СУБОТА