SOKOJ

Са великим жаљењем примили смо вест о одласку нашег члана, Аце Степића.

Познати композитор народне музике и хармоникаш,преминуо је у 89.години у Београду.

 Аца Степић је компоновао више од  500 песмама и преко 20 кола, а радио је за најпознатије певаче попут Силване Арменулић, Саве Радусиновића, Љубе Аличића ком је компоновао чувену песму ”Шехерезада” и Шабана Шаулића за ког је урадио песму ”Једна жена, среће жељна.”

Учио је да свира хармонику у Мељаку, код чувене браће Илије и Милије Спасојевић, који су тада свирали са елитом народне музике – Мијом Крњевцем, Вулетом Јефтићем и Даницом Обренић.

Занат је пекао свирајући по кафанама и хотелима широм Југославије. Свирајући у “Градској кафани” у Сарајеву, открио је седамнаестогодишњу Зилху Бајрактаревић, која ће постати Силвана Арменулић. Извела је севдалинку “Мој дилбере” и све одушевила.

 

Захваљујући Силвани, узео је Тому Здравковића у своју групу. Помогао је и тада неафирмисаном Зорану Калезићу да се прослави песмом “Мој живот је тужна прича”, а плоча са том мелодијом је за четири месеца продата у 200.000 примерака. Оркестар Аце Степића пратио је Силвану, Тому, Лепу, Тозовца, Шабана, Ђорђа Марјановића, Наду Мамулу… Пуковнику Гадафију свирао је “Шоте, мори шоте” и у Либији и у Југославији.

Искуства из велике каријере преточио је у књигу “Нека живе песме моје”, испунивши тако жељу покојне супруге Наде са којом је провео 62 године.

У име свих чланова Сокоја упућујемо искрено саучешће породици и пријатељима.

sokojAsset 2

ИН МЕМОРИАМ АЦА СТЕПИЋ

ИН МЕМОРИАМ АЦА СТЕПИЋ