SOKOJ

Директор Сокоја, Дејан Манојловић, уз присуство својих сарадника, Јована Милошевића, помоћника директора, Предрага Негована, Директора ИТ сектора и Дејана Смиљанића, ИТ консултанта, у име Сокоја је потписао Уговор о изради новог информационог система Сокоја.

После доношења одлуке Скупштине Сокоја да се са понуђачима М&И и ДЕX, који чине конзорцијум, закључи Уговор о изради новог информационог система, са овим Конзорцијумом су вршени преговори око многих детаља важних за реализацију овог пројекта. То су пре свега важни прилози Уговора, који се односе на организацију и методолошке стандарде за пружање услуга имплементације модула и платформе, као и нових апликативних система, динамички план реализације ових услуга, те технички услови за њихову имплементацију. Круна свега је Уговор, закључен 29. августа 2022. године, који ће пружити пуну контролу Сокоју за реализацију овог посла. Такође, постигнути су и одлични финансијски услови, који се односе на куповину одређених готових апликативних решења, као и изузетно повољни услови развоја система, у смислу повољне цене човек/дан, испод тренутне тржишне цене, која иначе сваког дана расте.

Сокој је у међувремену, а у складу са усвојеном Стратегијом, унапредио своје људске ресурсе, а када су у питању ИТ кадрови. То је урађено кроз одређене интерне прерасподеле, али и кроз додатна екстерна ангажовања. Партнери у Конзорцијуму су такође спремни што се тиче запослених који ће радити на нашем пројекту, а и они планирају додатна ангажовања, како би квалитетно и у року завршили договорени посао. Скупштина је кроз своју одлуку, али и кроз План инвестиција за 2022. годину, као део Плана рада Сокоја за 2022. годину, предвидела и определила средства за финансирање новог Информационог система.

У реализацији овог посла осим Конзорцијума и Сокојевог ИТ сектора, учествоваће сви запослени Сокоја, који ће осим својих редовних оперативних послова, који не могу да се одлажу, морати да дају свој допринос у изради Информационог система и учине да он систем буде конципиран као савремен, транспарентан и ефикасан систем у корист свих у Сокоју, како чланова, тако и запослених.

sokojAsset 2

ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗРАДИ НОВОГ ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА СОКОЈА