SOKOJ

Ове године, због посебних околности које је донела епидемије вируса, фестивал БУНТ 8.0 се одржава како у сајбер-простору, преко видео-стриминга, тако и у просторима Коларчеве задужбине и Атријума Народног музеја, уз стриктно поштовање свих правила мера и понашања.

Пред публиком ће се програми БУНТ-а одржати чак четири пута.

У недељу 20. децембра у 11 часова, у оквиру променадног концерта у сали Коларца, биће одржан концерт под називом Камерни звуци фестивала БУНТ. Учестоваће неколико генерација уметника, а програм чине дела Бетовена и Брамса. Најмлађу генерацију талентованих музичара предводиће флаутиста Страхиња Радоичић, виолончелиста Вук Оваскаинен, виолиста Немања Адамовић, као и њихове нешто старије колеге, виолиниста Игор Васиљевић и пијанисти Јована Николић и Уки Оваскаинен.

 

Истог дана 20. децембра у 12 часова, након променадног концерта, у Галерији Коларца ће бити отворена изложба а потом и промовисана Фотомонографија БУНТ 3.0 – 7.0. дугогодишњег сарадника фестивала Милана Башића.

 У уторак, 22. децембра у Атријуму Народног музеја, у 15 часова имаћемо прилику да чујемо изузетан гудачки дуо, виолина – виолончело,  Гордан Николић – Селин Фламен, који ће интерпретирати капитална дела Равела, Кодаја и Дејана Деспића!

 Четврти и последњи сусрет са публиком, којим се уједно БУНТ 8.0 затвара, биће одржан у среду, 23. децембра, у 15 часова, у сали Коларчеве задужбине.

Програм солистичких и камерних бравура наших и иностраних уметника, посвећен је поетикама француских композитора с краја 19. и прве половине 20. века и чине га композиције  Дебисија, Месијана, Равела и Лили Буланже. Биће то врхунски уметнички мозаик за који се у Србију на кратко враћају велика европска извођачка имена као што су пијанисткиња Тамара Стефановић и виолиниста Гордан Николић. Са њима ће свирати и гошћа из Француске, виолончелисткиња Селин Фламен, док ће од домаћих уметника наступити сопран Катарина Јовановић и флаутиста Љубиша Јовановић.

 Фестивал БУНТ 8.0 је  помогао Сокој из Фонда за културна давања  као и Француски Институт за културу, а улазнице за Коларчеву задужбину се наплаћују и морају се резервисати унапред због ограниченог броја места.

http://bunt.rs/bt8/

Фото: Марцо Борггреве , приватна архива

БУНТ

БЕОГРАДСКА УМЕТНИЧКА НОВА ТЕРИТОРИЈА

Уторак, 22. децембар 2020.
АТРИЈУМ НАРОДНОГ МУЗЕЈА 15 часова

З. КОДАЛY:

Дуо за виолину и виолончело оп.7 (1914)

Алегро сериосо нон троппо

Адагио -Анденте

Маестросо е ларгаменте, ма нон троппо ленто – Престо

Д. ДЕСПИЋ:

Дивертименто, оп.201, за виолину и виолончело (2009)

М. РАВЕЛ:

Соната за виолину и виолончело
Аллегро
Трес виф
Лент
Виф, авец ентраин

sokojAsset 2

ЗАВРШНИЦА ФЕСТИВАЛА БУНТ 8.0

ЗАВРШНИЦА ФЕСТИВАЛА БУНТ 8.0