SOKOJ

У оквиру 24. фестивала Дани оргуља – Dies organorum, успостављена је програмска линија Младе наде, која даје прилику да млади музичари обогате своју професионалну биографију наступом на фестивалу. Ове године наступају наши оргуљаши Вељко Ненадић и Стефан Рајнингер, студенти Факултета музичке уметности у Београду из класе проф. Маје Смиљанић Радић.

Ови талентовани млади људи посвећени су музици и пажљиво развијају своју професионалну каријеру. Стефан Рајнингер тренутно завршава два мастер студијска програма – оргуље и музичка режија, и редовно одржава концерте у Београду и Вршцу, а композитор и оргуљаш Вељко Ненадић ниже успехе на међународним композиторским такмичењима и наступа на концертима као оргуљаш и пијаниста, изводећи своја остварења, као и дела других српских композитора и млађих стваралаца.

На концерту који ће бити одржан у уторак, 2. јула са почетком у 20:00 у Катедрали Блажене Дјевице Марије, између осталих, биће изведена дела Исидоре Жебељан, Вука Куленовића, Властимира Трајковића и Вељка Ненадића.