SOKOJ

“Дани који измичу” је промотивна компилација Контакт конференције и представља једно од могућих лица регионалне сцене.

Лице музичког стваралаштва актуелног тренутка представљају Контакт конференција и емисија Бунт, најдуговечнија музичка емисија јавног сервиса која негује културу алтернативне сцене.

Са својим ауторским нумерама на промотивној компилацији “Дани који измичу” нашло се 14 актуелних бендова и извођача.

Компилација је премијерно представљена у емисији Бунт 29. јуна. Бранка Главоњић, ауторка емисије која ће ускоро обележити пуне две деценије континуираног емитовања, о селекцији и самом значају оваквих издања каже:

– Компилације које садрже песме различитих аутора и извођача су за мене одувек биле нешто најдрагоценије на музичкој сцени, јер су оне често документ једног времена. Са једне стране оне носе атмосферу неухватљивог момента на рок сцени и дају могућност да упознамо музику многих аутора и бендова који у том тренутку стварају. Са друге стране, то је велика прилика за њих, да се чује и буквално види и сазна ко су и шта раде. Ако су довољно упорни и предани свом стваралаштву, простор који добију на некој компилацији нови аутори могу искористити на најбољи начин у даљој каријери. Велико ми је задовољство што су се на албуму “Дани који измичу” нашли и бендови са Бунт рок фестивала, и сигурна сам да ових 14 песама из целог региона неће остати непримећене.

Дизајн омота: Вук Попадић

sokojAsset 2

КОМПИЛАЦИЈА “ДАНИ КОЈИ ИЗМИЧУ”

КОМПИЛАЦИЈА “ДАНИ КОЈИ ИЗМИЧУ”