Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Са великим жаљењем примили смо вест да је наш драги колега, Миша Алексић , преминуо у  својој 67. години  од последица корона вируса.

Мирослав Миша Алексић је био басиста групе  “Рибља чорба “  али и текстописац и продуцент на албумима једног од најпопуларнијих рок бендова на овим просторима.

Током каријере, такође, је писао песме и продуцирао албуме за бројне друге извођаче и бендове.

Каријеру је започео 1970. године у бенду „Ројали“ као бас гитариста и певач. Група је те године освојила друго место на такмичењу „Вече уз радио“ у организацији уредника емисије Радио Београда.

Наредне године отишао је у САД где је дипломирао на вишој школи у Пајксвилу у Мериленду. По повратку у Југославију и под утицајем британских великана рока  Дип Парпла и Лед цепелина , Миша је формирао групу СОС са Драганом Штуловићем, Драганом Тасићем и Стеваном Стевановићем.

Након више промена поставе, у бенд су дошли Рајко Којић и Вицко Милатовић. Са њима је Алексић 1978. године направио „Рибљу чорбу“ са некадашњим певачем бенда „Рани мраз“ Бориславом Бором Ђорђевићем.

Миша је био Председник Управног одбора Удружења музичара џез, забавне и рок музике Србије, члан Скупштине Сокоја као и члан УО Агенције за остваривање права интерпретатора ПИ.

Искрено саучешће његовој породици ,пријатељима и сарадницима у име свих чланова Сокоја.

sokojAsset 2

ИН МЕМОРИАМ МИША АЛЕКСИЋ (1953-2020)

ИН МЕМОРИАМ МИША АЛЕКСИЋ (1953-2020)