SOKOJ

Овогодишња Генерална скупштина кровне организације ЦИСАК  (CISAC) , као и Општа седница кровне организације ЦИАМ, одржане су у конференцијској сали хотела “Конрад” у Сеулу, Јужна Кореја, у периоду од 29. до 31. маја 2024. године, у заједничкој организацији са јужнокорејском организацијом КОМСА. Међу уваженим гостима били су и представници Сокоја.

Генерална скупштина ЦИСАК-а, као највиши орган одлучује о саставу осталих органа, финансијским и другим извештајима, активностима генералног директора, чланству, резолуцијама и осталим административним питањима.

Као представници Сокоја присуствовали су Никола Чутурило, председник Управног одбора и Павле Павичић, шеф Службе за међународне правне послове.

На панелима су обрађиване актуелне теме, попут културног и економског утицаја тзв. корејског таласа популарне музике, тржишних и политичко-правних развоја у погледу вештачке интелигенције, те аспектима конкуренције и сарадње у контексту лиценцирања. На презентацијама су изнети свежи статистички подаци, преглед активности, планова и закључака на нивоу ЦИСАК-а.