Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U okviru 24. festivala Dani orgulja – Dies organorum, uspostavljena je programska linija Mlade nade, koja daje priliku da mladi muzičari obogate svoju profesionalnu biografiju nastupom na festivalu. Ove godine nastupaju naši orguljaši Veljko Nenadić i Stefan Rajninger, studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu iz klase prof. Maje Smiljanić Radić.

Ovi talentovani mladi ljudi posvećeni su muzici i pažljivo razvijaju svoju profesionalnu karijeru. Stefan Rajninger trenutno završava dva master studijska programa – orgulje i muzička režija, i redovno održava koncerte u Beogradu i Vršcu, a kompozitor i orguljaš Veljko Nenadić niže uspehe na međunarodnim kompozitorskim takmičenjima i nastupa na koncertima kao orguljaš i pijanista, izvodeći svoja ostvarenja, kao i dela drugih srpskih kompozitora i mlađih stvaralaca.

Na koncertu koji će biti održan u utorak, 2. jula sa početkom u 20:00 u Katedrali Blažene Djevice Marije, između ostalih, biće izvedena dela Isidore Žebeljan, Vuka Kulenovića, Vlastimira Trajkovića i Veljka Nenadića.