SOKOJ

Уз одговорно и доследно поштовање свих препоручених мера, недавно је одржана промоција несвакидашњег албума инструменталне музике Младена Пецовића “Пецовић- Каначки Гитар дуо” у издању ПГП РТС.

Младен Пецовић познат је већ годинама домаћој јавности као аутор , а 2020. овај двојац Младен Пецовић и Немања Каначки отиснуо се на изузетну авантуру – под покровитељством Сокој-а. 

Организовали су низ концерата у мањим местима у Србији, на обострану радост и задовољство уметника и публике. Магија гитарског звука окупила је тако љубитеље музике, а дуо је, под утиском ових сусрета, снимио и студијски албум као виртуозну успомену на стазе, лица, пределе.

О албуму су на промоцији у РТС Клубу говорили директор ПГП РТС-а Владимир Граић , ауторка емисије БУНТ и Бунт Рок фестивала, Бранка Главоњић али и аутори, Младен Пецовић и Немања Каначки.

“Упустити се у авантуру стварања инструменталне музике у данашње време када сви очекују неку поруку која се изговара или преноси кроз песму је веома храбро, а Младен Пецовић је то поново урадио, својим другим издањем . Његова порука је јасна, музика не познаје границе и људска потреба да је ствара, уствари носи најјачу и најснажнију емоцију. Ту су речи заиста понекада сувишне. Композиције које се налазе на албуму Пецовић Каначки дуо везује једна заједничка нит а то је да путем музике можете са лакоћом обилазити познате али и неистражене пределе. Инструментална музика вам ништа не намеће, иако сваки аутор има неку своју мисао док је ствара. Она вам даје слободу да је тумачите како ви желите, а то и јесте улога сваке уметности. Чињеница да је албум снимљен у једном даху, уживо у студију говори о потреби аутора да изворну идеју пренесе на што уверљивији начин. Препознаћете разноврсне стилове, правце и звуке вешто и једноставно уклопљене у овај гитарски дуо. Зато, послушајте пажљиво овај албум јер вас можда одведе негде где нисте ни помислили да ћете отићи ” – рекла је Бранка Главоњић.

Фотографије: Гордан Јовић РТС

sokojAsset 2

ПРОМОЦИЈА ДРУГОГ АЛБУМА МЛАДЕНА ПЕЦОВИЋА “ПЕЦОВИЋ- КАНАЧКИ ГИТАР ДУО”

ПРОМОЦИЈА ДРУГОГ АЛБУМА МЛАДЕНА ПЕЦОВИЋА “ПЕЦОВИЋ- КАНАЧКИ ГИТАР ДУО”