SOKOJ

Легенда рокенрола и славни музичар Бранко Марушић Чутура преминуо је у 82. години. Био је најстарији активни рок-музичар на Балкану и учествовао у стварању историје нашег рока.

Каријеру је започео наступајући са Чаславом Пјешићем на игранкама под именом Дует Косовац. Почетком шездесетих наступао је као певач са групом Искре. Године 1964. са браћом Радетом, Жиком и Драгим Јелићем основао је групу Албатроси, затим прешао у групу Аласи, а потом се придружио браћи Јелић у групи Џентлмени, са којима је објавио три  плоче.

Године 1972. са Златком Манојловићем основао је групу Дах, а  његова композиција „Ноћна бука“ постала је први хит групе. По напуштању Даха основао је свој Чутура Бенд са којим је наступао на бројним фестивалима.

Писaо је текстове за ЈУ Групу, Силуете, а писао је и музику и текстове за Џентлмене. Биће упамћен по великим хитовима као што су “Кућа без броја“, „Ноћна бука“, „Моја прича“, итд.

Концертом у позоришту “ДАДОВ” 2018. године, обележио је шест деценија музичке каријере.

У својим интервјуима говорио је да је музика део његовог живота и да човек не може да се умори од онога што воли да ради.

Искрено саучешће породици у име свих чланова Сокоја.

sokojAsset 2

ИН МЕМОРИАМ БРАНКО МАРУШИЋ ЧУТУРА ( 1939-2021)

ИН МЕМОРИАМ БРАНКО МАРУШИЋ ЧУТУРА ( 1939-2021)