Home / Novosti

Anja Đorđević i Svetlana Maraš dobitnice su Povelje Radio Beograda

26.03.2013

Evropske radio stanice svakog 17. januara učestvuju svojim specijalnim programima u proslavi rođendana umetnosti i taj EBU program prenosi se širom Evrope. Kompozitorke su dobile Priznanje za premijerno emitovanje njihovog dela Canzone Distorte. Ove dve autorke pripadaju različitim generacijama. Za Anju Đorđević, kompozitorku i pevačicu, ovo je bio veliki izazov kako zbog novog načina muzičkog izražavanja tako i zbog potrebe da sarađuje sa drugom autorkom na stvaranju novog dela. Svetlana Maraš, kompozitorka i sound artist do sada se već oprobala u elektronskoj i u improvizovanoj muzici, kao i u kreiranju dela za radio.

Delo Canzone Distorte je izabrano da predstavlja autore iz Srbije na festivalu Prix Italia, zajedno sa delom Okeanide autora Arsenija Jovanovića.

Anja Đorđević i Svetlana Maraš pozvane su da premijerno izvedu pred publikom proširenu live verziju ove kompozicije na ovogodišnjem Ring Ring festivalu, u maju mesecu, u Beogradu. Obe kompozitorke su, prethodnih godina, već nastupale na ovom festivalu, koji do sada nije često imao priliku da publici predstavi ovakvu vrstu muzičkog teatra.
« povratak