Home / Novosti

CISAC U STALNOJ KORESPONDENCIJI SA SOKOJEM

22.04.2020

Naša svetska, krovna organizacija Cisac, čiji je Sokoj aktivan član, u ovim vremenima takođe preduzima razne akcije, kako bi pomogla muzičkim autorima u celom svetu. Izmedju ostalih aktivnosti, ova Organizacija se obratila i našoj Vladi sa molbom da ozbiljno sagleda posledice pandemije virusa korona, a kada su u pitanju muzičari i muzički stvaraoci. Takođe je od Sokoja zatražila određene informacije, kako bi na osnovu analize ovih, ali i informacija organizacija iz ostatka sveta, mogla da sagleda probleme koji su sve nas zadesili.

Sokoj je na Cisac-ova pitanja odgovorio detaljno, sa čime se možete upoznati u tekstu, koji je u prilogu (prilog).

Ističemo da je ovakvo naše postupanje naišlo na izuzetno povoljnu reakciju u Cisacu, koja se ogleda u e-mailovima koje smo dobili od g. Gadi Orona, Generalnog direktora Cisaca, kao i od g. Mitka Chatalbasheva, Regionalnog direktora za Evropu.

G. Oron u svom mailu kaže: „Nadam se da se vi, kao i celokupno članstvo i osoblje SOKOJ-a, dobro osećate i da se dobro snalazite u ovim izazovnim vremenima. Veliko hvala što ste nam poslali sve ove korisne informacije i što ste odvojili vreme da odgovorite na sva naša pitanja. Dodaćemo vaše podatke na našu veb stranicu. Srdačan pozdrav, Gadi Oron.”

G. Chatalbashev odgovara: ”Potvrđujemo prijem vaših podataka. Želimo vam sve najbolje u ovoj neviđenoj krizi sa kojom smo suočeni. I srećan pravoslavni Uskrs! Srdačan pozdrav, Mitko Chatalbashev”

Sokoj će sa Cisac-om nastaviti dalju blisku saradnju, a o svim aktivnostima ove organizacije članstvo Sokoja će biti pravovremeno obaveštavano.
« povratak