Home / Novosti

SAOPŠTENJE – ODRŽANA JE ELEKTRONSKA SEDNICA SKUPŠTINE SOKOJA

01.06.2020

Dana 31. maja 2020. godine, uspešno je održana elektronska sednica Skupštine Sokoja. Učestvovala su 144 člana aktuelnog saziva Skupštine, tako da je neophodni minimum za kvorum daleko nadmašen, a istovremeno je time dat legitimitet i obezbeđen visok stepen demokratičnosti. Članovi aktuelnog saziva Skupštine su materijal za odlučivanje dobili dovoljno ranije, u Statutom predviđenom roku, tako da su sa istim mogli na vreme da se upoznaju, te da zauzmu stav kako će glasati.

Posebno naglašavamo da materijal, u vezi sa Dnevnim redom sednice, predočen članovima Aktuelnog saziva Skupštine, nikada nije bio detaljniji i transparentniji nego ovom prilikom, što je svakako uticalo na to da svi predlozi budu prihvaćeni velikom većinom. Za usvajanje Godišnjih izveštaja iz 2019. godine glasalo je 136 članova, pa s obzirom da je na taj način usvojen i Finansijski izveštaj za 2019. godinu, stvorena je mogućnost da se u skladu sa usvojenim Opštim obračunom krene u isplatu pojedinačnih tantijema članovima, koja je u toku. Na isti način, velikom većinom usvojeni su i Finansijski plan Sokoja (zajedno sa detaljnim obrazloženjem) za 2020. godinu, kao i Predlog za raspodelu sredstava iz Fonda za kulturna davanja za 2020. godinu.

Dokumenta sa održane Skupštine možete videti na Portalu za autore.

Na žalost, i ovog puta je bilo pokušaja opstrukcije, koji je učinjen od strane malog broja članova aktuelnog saziva Skupštine. Dan pred glasanje uputili su elektronsku poruku članovima, koja je sadržala neistine i zloupotrebljene poluistine, međutim bez uspeha, pa je sednica okončana na gore navedeni način.


« povratak